Ayatollah Sistani: Icke shiiter är orena (kristna, Judar och sunnis)

Sistani är känd för att ha sagt: ”Sunnis är inte våra bröder, utan våra själar. Men vad tycker han egentligen om sunnis?

På Sistanis officiella hemsida så dömer han alla ”Nawasib” som kuffar och därav orena i.e. man måste utföra ghusl ifall man rör en Nawasib.

Han säger: En otrogen i.e. en person som inte tror på Allah och hans enighet, är najis. Samma sak med Ghulat som tror att någon av de heliga tolv imamerna är Gud, och Khawarij och Nawasib som utrycker sig hatiskt mot de heliga imamerna är orena… (107)

Han fortsätter senare med: ”Hela kroppen av en kaifr, inkluderat hans hår, naglar och all form av vätska som kommer från deras kropp är najis” (108)

Han fortsätter med att döma barn som är mer än tre generationer icke muslimer (i.e. sunnis. kristna och judar) som orena.  (109)

Screenshot

Vad är en Nawasib? I boken Following the Bloodshed of America’s Wars in the Muslim Word aftermath av Nir Rosen så förklarar han att Iraks stora Ayatollahs brukar beskriva Salafis och Wahabis i.e. alla muslimer som förnekar gravdyrkande och håller sig till strikt islamisk tawheed som Nawasibs.

Slutsats

Slutsatsen vi kan dra från att läsa dessa fatwor är att Sistani är en takfiri. 

Källor

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


11 + femton =