Ifall det inte var för Safaviderna (Shias), skulle Osmanerna ha erövrat hela Europa!

Stormakterna i väst favoriserade Safaviderna, eftersom dem var ett hinder för den Islamiska tillväxten av de sunnitiska Osmanerna, dvs dem (Shia Safavider) var ett av dem största anledningen till att Muslimerna inte kunde erövra Europa. Ferdinand, ambassadören till österrikiska kungen påpekade:

“Hade det inte varit för (Shia) Safaviderna i Persien, skulle vi ha läst Koranen idag som Algerierna”

Detta menas med att hans nation skulle ha erövrats av de Osmanska muslimerna. Det var Safaviderna som höll det Osmanerna upptagna och hindrade dom från att bekämpa korsfararna. Safaviderna hade aldrig besegrat deras grannar från väst i en strid. Därmed bildade Safaviderna och Europa en allians mot Osmanerna. Ett exempel på detta är rollen som den engelska ingenjörena/äventyrarna, kända som Sherley-bröderna och hur de hjälpte Shah Abbas med att skapa en inhemsk musköt och kanon, för att bekämpa Osmanerna. Shah Abbas personliga livvakt rekryterades från kristna armenier och georgier i Kaukasus. Hur sann är inte detta berömda uttalandet av Shaykh-ul-Islam Ibn Taymiyyah? 

”Rafidah är judarnas åsnor, som de rider på under varje fitna!”

[Ibn Taymiyyah, i hans bok Minhaaj-us-Sunnah 1/20-21]

Han sa detta nästan 300år innan Safavidernas uppkomst!

De som inte lär sig historia är dömda till att upprepa det.

Texten är skriven av Sons of Sunnah.

Shia-islam.se har översatt denna artikel i utbildningssyfte. vi har ingen koppling till skribenten av denna artikel eller hemsidan.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


tre × ett =