Imam Ali syn kvinnor enligt Nahjul Balaqha

Det här är vad Ali Ibn Abu Talib (Må Allah vara nöjd med honom) sägs ha sagt enlight boken Nahjul Balaqha skriven av en mutazili. Boken anser vara Koranens syster samt den mest autentiska boken efter Koranen enlight shiiter men sunniter avvisar majoriteten av boken, speciellt dessa uttalanden

  • I khutba 78 står det att Ali säger: ”Akta er för onda kvinnor och var försiktiga gentemot goda kvinnor. Lyd dom inte i goda affärer eftersom de söker fördärv.” 
  • I khutba 151 står det att Ali säger: ”Boskap är intresserade över deras magar, rovdjur är intresserade över att attackera andra och kvinnor är intresserade av denna värdens njutningar och dess fördärv.” 
  • I brev 29 står det att Ali säger: ”Var försiktiga när ni rådfrågar kvinnor, deras åsikt är bristande och deras beslutsamhet leder till undergång.”
  • I uttal 62 står det att Ali säger: ”Kvinnor är som skorpioner med ett söt sting.”
  • I uttal 125 står det att Ali säger: ”En kvinnas avundsjuka är otro (kufr) och en mans avundsjuka är tro (iman).”
  • I uttal 236 står det att Ali säger: ”Den bästa karaktären för en kvinna är den värsta karaktären från mannen, nämligen: egenkär, feghet och snålhet. Eftersom hon är egenkär så kommer hon inte låta någon få tillgång till henne, eftersom hon är snål så kommer hon att bevara hennes och hennes mans egendom och eftersom hon är feg så kommer hon bli skrämd för allt som drabbar henne.”
  • I uttal 240 står det att Ali säger: ”Kvinnor är i deras helhet onda och de värsta med dem är att vi är i behov av dom.”

Avslutningsvis ber vi shiiter att ta en av dessa positioner:

  1. Acceptera dessa berättelser och applicera de i deras liv   
  2. Eller vända sig bort från Nahjul Balgha, en bok fylld med förfalskade berättelser som felaktigt tillskrivs till de troendes ledare, Imam Ali Ibn Abu Talib  

Beroende på vilket tryck av boken du har så kan numrena variera

Scan

 

 

 

 

 

 

 

 

Den engelska översättningen jag använder mig av är av Seyyid Ali Reza; boken är tryckt i Qom, Iran 2003.

 

 

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


femton − elva =