Imam Alis prisning av Umar Ibn Al-Khattab i Nahjul Balagha

Imam Ali älskade och prisade Umar Ibn Al-Khattab något som till och med är tydligt när man läser shiiternas egna skrifter. I Nahjul Balagha predikan 226 säger Imam Ali:  

”Må Allah belöna han och han som rättade till kurvorna, botade sjukdomarna, lämnade rackartyg och etablerade sunnan. Han lämnade denna värd med kläder utan fläckar och få brister, han uppnådde de goda samtidigt som han var skyddad från de onda i detta liv. Han lydde och fruktade Allah på sättet Allah förtjänar att bli fruktad och lydd. Han försvann och lämnade folket i skilda vägar vari den vilse inte kan nå vägledning och den vägledde inte kan nå säkerhet.”

Ar-Razi Abdul Hasan är personen som skrev Nahjul Balagha och han skrev själv med sina egna händer att detta är en prisning av Umar Ibn Al-Khattab. Men vem är den andra personen som nämns i denna berättelse? Allamah Muhammad Jawad Maghniyyah svarar på detta i ”Fi Zilal Nahjul Balagha” 3/sida 330, han säger: ”Det säg att vad som menas med han är Abu Bakr och de som menas med han är Umar, detta är de välkänt”  

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*


fem + 10 =